Praktisk info, Babysvømning i DGI-Huset Herning

Svømning i forhold til barnets måltider

Her finder I nyttig information om DGI-husets faciliteter i forbindelse med omklædningen til babysvømning, samt gode råd og vejledning til, hvordan I kan gribe det an.

Nogle af jer har måske aldrig været i svømmehal med jeres baby før og andre har. Nogle har aldrig været i DGI-huset før og andre har.

Da tryghed og ro er vigtige elementer i den gode oplevelse for alle parter, sender vi derfor denne information ud som en vejledning, så baby kan mærke på jer, at I er trygge ved situationen. Har I selv en anden rutine, som fungerer for jer, er i naturlig velkomne til, at fortsætte som i plejer.

Til toppen

Svømning i forhold til barnets måltider

Det perfekte tidspunkt for baby at svømme,  er mellem 2 måltider. Det betyder, at baby ikke skal spise lige inden i går ind, men lidt tid før (måske lige inden i tager hjemmefra). På den måde minimerer vi risikoen for gylp i vandet, hvilket er en fordel for os alle.

Til toppen

Adgang til DGI-Huset

Når I ankommer til DGI-huset, fortæller I ved skranken, at I skal til Babysvømning ved Snejbjerg Svømmeklub. Herefter går I til omklædningsrummet, vasker og klæder jer selv om til badetøj. Imens kan baby sidde i autostol eller lign.

Badefaciliteterne for baby findes både i omklædningsrum og ved siden af varmtvandsbassinet. Vi anbefaler, at I benytter faciliteterne ved varmtvandsbassinet, og bærer baby i autostolen. Herved er det autostolen der får et eventuelt slag, hvis du skulle være så uheldig at falde på det glatte gulv. Ligeledes foreslår vi, at I benytter elevatorerne, når I bærer jeres barn, så I undgår fald på trappen.

Til toppen

Afvaskning

Alle (både voksne og børn) skal vaskes inden I går i vandet. De små skal vaskes inden de iføres bade-ble og Happy Nappy badebuks. I voksne skal vaskes med sæbe på hele kroppen, uden badetøj og håret skal skylles grundigt.

Grundig afvaskning er vigtigt af to grunde:

  1. Jo bedre vi alle vasker os, jo mindre klor kommer der i vandet, og jo mindre svider det i øjnene og klør på huden efter vi har badet.

  2. Klor binder sig til skidt og bakterier. Dvs, hvis I ikke vasker jer grundigt nok, så vil I lugte mere af klor efterfølgende.

Badetøj / Badeble

Ang. svømmetøj til baby er kravet fra DGI-huset, at der benyttes en Happy Nappy badeboks, udenover en engangsbadeble.  Happy Nappy badebuksen kan købes i receptionen i DGI-huset. Deres pris er yderst fornuftig, så det er vores anbefaling at i blot køber dér.

Vi anbefaler, at så lidt som muligt af kroppen er dækket af badetøj. Det gør vi af hensyn til babys berøring med vandet og den videre svømmeudvikling.

Til toppen

Tip til første besøg

Hvis det er første gang, I har baby med ude at svømme, så vær rolig og tryg, så I på den måde viser baby, at det ikke er farligt. Det er en god idé at afskærme bassinet for baby ved at lade baby se på jer, når I går i vandet og evt. stå med ryggen til kanten, så bassinet ikke virker så stort. Husk på der er mange nye indtryk for baby. Hold øje med jeres baby, hvis baby har fået nok før undervisningen er færdig er det helt ok, så går I bare op. Det er relationen mellem jer og baby, der er det vigtige og ikke de mange øvelser, vi laver i vandet. Det skal være en god oplevelse.

Til toppen

Efter svømning

Efter svømning er det sandsynligt, at baby er tørstig (især hvis vi har dykket), så tilbyd altid baby brystet/flasken efter svømmeturen. Der er gode stole til dette formål inde ved varmtvandsbassinet/babyomklædningen. Der er dog ikke microovn.

Til toppen

Socialt

Vi opfordrer jer til at ansøge om medlemsskab i vores lukkede facebookgruppe for deltagere i vores babysvømning DGI-huset. Gruppen hedder Babysvømning DGI-Huset, Snejbjerg Svømmeklub, og kan findes ved klik på navnet.

I denne gruppe har vi mulighed for at kommunikere med hinanden mellem undervisningsgangene. Det kan fx være at stille spørgsmål til øvelser, få gode råd til, eller aftale en fælles svømmetur med andre børn og forældre udenfor vores undervising.

Gruppen kan også bruges til afbud, til dette formål opretter vi, søndag aften kl. 20, et opslag, hvorpå vi gerne vil have jeres eventuelle afbud. Der er ingen deadline for afbud, så hvis baby har sovet dårligt til middag, eller faldet senere i søvn, er det helt ok at melde afbud helt frem til træningsstart (eller endda efter).

Til toppen

Mange plask og sprøjt

Heidi Svale Andersen & Henriette Berg Flye
Snejbjerg Svømmeklub / Babysvømning i Herning

babysvømning dgi

Del
Udgivet i Babysvømning.