Hvad er ungdoms badminton

Badminton for børn og unge i Snejbjerg Badmintonklub er for alle niveauer og ambitionsniveau. 

Kærnen i vores træning er vores trænere, som med deres høje faglige niveau og erfaring sikre en sjov og lærerig træning. Vores 2 cheftrænere Kristian og Jonas har tilsammen over 25års erfaring i at træne ungdomsbadminton og er begge selv aktive spillere. 

Træningen skal både være for dem der gerne vil være verdensmester og dem der gerne vil hygge sig med deres kammerater. Fælles for alle er at de skal blive bedre til badminton i deres eget tempo og ud fra deres eget udgangspunkt. 

Vi træner i Snejbjerg hallerne mandag og onsdag, hvor der hver dag er 4 forskellige hold der spænder fra 0. til 9. klasse. Man vælger selv om man vil træne 1 eller 2 gange i ugen.

 • Miniton. Badminton sammen med en forældre for børn i 0, 1 og 2. klasse. Her leger vi badminton ind og øver grundteknik. At der er en forældre med hvert barn sørger for trygge rammer og giver mulighed for mere fokus på det enkelte barn. Træningen er fra 17:20 til 18:05. Mandag i Hal 1 og Onsdag i hal 2.
 • Drenge 3-6. klasse. Her giver vi den lidt mere gas med kampe, leg og teknik. Og børnene lære at hjælpe hinanden i de øvelser vi laver, så de tager mere ansvar for deres egen udvikling. Træningen er fra 15:30 til 16:25. Mandag i Hal 1 og Onsdag i hal 2.
 • Piger 3-6. klasse. Her giver vi den lidt mere gas med kampe, leg og teknik. Og børnene lære at hjælpe hinanden i de øvelser vi laver, så de tager mere ansvar for deres egen udvikling. Træningen er fra 16:25 til 17:20. Mandag i Hal 1 og Onsdag i hal 2.
 • Piger og drenge 7-9. klasse. Hos de større børn/unge er der fokus på kampe, teknik og rum til at finde sit ambitionsniveau med badminton. Her er der flere øvelser der kræver lidt mere fysik, så der kommer lidt ekstra sved på panden. Alle øvelser er selvfølgelig udformet, så alle kan være med uanset fysisk niveau. Træningen er fra 18:05 til 19:00. Mandag i Hal 1 og Onsdag i hal 2.

Herudover høre sig en række sociale events, som på tværs af alder, køn og niveau binder alle spillere sammen socialt. Det kan fx være natminton og fredagsfræs. 

Har du et barn som gerne vil prøve badminton, så læs mere her: Prøv badminton

Som klub opfordrer vi til at man deltager i de stævner som klubben anbefaler, så man også kommer til at spille mod andre spillere end dem man træner med. Vi træner jo for at komme ud og spille kampe og vise hvad vi er blevet bedre til. Udover stævner opfordrer vi også til at deltage i holdturnering, hvor man i hold af 4 spillere mødes og spiller mod andre hold i løbet af sæsonen. 

Alt hvad vi laver i Snejbjerg badmintonklub er bygget omkring vores DNA, som alle trænere og bestyrelsesmedlemmer har skrevet under på. Du kan læse vores DNA herunder: 

Snejbjerg Badmintons DNA 

Snejbjerg Badminton er en breddeklub, hvor der skal være plads til alle. Vores aktiviteter og tilbud skal ramme bredt og der skal være tilbud for alle slags badmintonspillere. Vores DNA kan beskrives i følgende punkter.  

 • Vi har træningstilbud til både ungdom og senior spillere med fokus på socialt samvær.  
 • Vores træning skal forbedre vores medlemmers fysiske, sociale og badmintontekniske kompetencer.  
 • Vi har kvalificerede badmintontrænere, som vægter fællesskabet lige så højt som den tekniske træning.  
 • Vi tilbyder, bakker op om og fremmer vores medlemmers deltagelse i stævner og holdturnering under BD og DGI.  
 • Vi laver sociale arrangementer for vores medlemmer, som binder dem sammen på tværs af alder og sportsligt niveau. 
 • Vi bakker op om og søger samarbejde med andre badmintonklubber i vores lokalområde.  
 • Vi bakker op om og søger samarbejde med andre idrætsklubber i Snejbjerg SGI  
 • Vi erkender at mange af vores medlemmer dyrker andre sportsgrene i Snejbjerg og tager højde for dette når vi udformer vores tilbud.  
 • Vi bakker op om vores medlemmer som dyrker andre sportsgrene og prioritere dem lige så højt som dem der kun dyrker badminton.