Hvad er badminton for ungdom? Prøv det

Badminton for børn og unge i Snejbjerg Badmintonklub
-VI ER FÆLLES OM BADMINTON-

Kernen i vores træning er vores trænere, som med deres høje faglige niveau og erfaring sikrer en sjov og lærerig træning. Vores trænere er erfarne og er selv aktive spiller eller tidligere spillere.

Træningen skal både være for dem der gerne vil være verdensmester og dem der gerne vil hygge sig med deres kammerater. Fælles for alle er at de skal blive bedre til badminton i deres eget tempo og ud fra deres eget udgangspunkt. 

Vi træner i Snejbjerg hallerne mandag, tirsdag, onsdag og fredag, hvor der hver dag er forskellige hold der spænder fra 1. til 9. klasse. Man vælger selv om man vil træne 1 eller 2 gange i ugen.

Herudover høre sig en række sociale events, som på tværs af alder, køn og niveau binder alle spillere sammen socialt. Det kan fx være aftenton og fredagsfræs. 

 Prøv badminton – FAQ til forældre

Herunder kan du læse mere omkring Snejbjerg Badmintonklub og det du skal vide som forældre til et barn der gerne vil prøve badminton. 

 • Hvornår er der træning? 

Du kan læse mere om de forskellige hold og tidspunkter her: Ungdomstræning – tidspunkter, hold og tilmelding

 • Kan man komme og prøve badminton for at se om det er noget før man tilmelder sig? 

Yes, det kan man sagtens, klubben har ketcher man kan låne. Dit barn eller jer begge kommer blot forbi på det hold i tænker er det rigtige og prøver en træning. Husk indendørs sko, drikkedunk og sportstøj.

 • Hvad får mit barn ud af at spille badminton? 

Udover sved på panden og gode venner i hallen, er badminton både en holdsport og en individuel sport med en meget høj grad af eksplosive bevægelser og finmotorisk udvikling. Det vil sige at dit barn gennem badminton lærer at tage ansvar for egne udfordringer og udvikler deres motorik og især deres øje-hånd koordination. Studier har vist at der er en sammenhæng mellem en god øje-hånd koordination og god indlæringsevne. 

 • Skal man gå til badminton 2 gange i ugen? 

I Snejbjerg Badminton synes vi det er vigtigt at alle børn kan få tid til at dyrke flere sportsgren, hvis de gerne vil det. Derfor betaler man kun for den træning man har tid og lyst til. Derfor er tilmeldingen del op så man tilmelder sig pr. dag. Har man kun tid 1 dag melder man sig på 1 dag. Har man lyst til at spille begge dage skal man tilmelde sig hver dag enkeltvis. 

 • Kan man med fordel kombinere andre sportsgrene med badminton? 

En badmintonspiller er kendetegnet ved at tage ansvar for egne udfordringer og finde løsninger. Samtidig er badminton en sport med mange hurtige og eksplosive retningsskift, så hvis man dyrker fx. fodbold vil det være en god kombination også at spille badminton. 

 • Hvilken baggrund har trænerne på holdene? 

Vi har uddannede og lønnede trænere på alle hold. Trænerne har et høj fagligt og pædagogisk niveau og har været trænere i mange år. Vores trænerer assisteres af større ungdomsspillere, som siddeløbene er på relevante kurser.    

 • Hvordan tilmelder man sit barn til badminton? 

Du går ind på Ungdomstræning – tidspunkter, hold og tilmelding og vælger det hold dit barn skal gå på. Du kan betale med dankort eller visa/mastercard. Husk at bruge dit barns navn og fødselsdag, men dine kontaktoplysninger ved tilmelding. 

 • Hvem kan jeg spørge hvis jeg er i tvivl om noget? 

Du kan altid ringe til Jonas, han er træner og trænings ansvarlig i klubben, så han kan svare på alle spørgsmål. Tlf: 41819666 

Snejbjerg Badmintons DNA

Snejbjerg Badminton er en breddeklub, hvor der skal være plads til alle. Vores aktiviteter og tilbud skal ramme bredt og der skal være tilbud for alle slags badmintonspillere. Vores DNA kan beskrives i følgende punkter.  

 • Vi har træningstilbud til både ungdom og senior spillere med fokus på socialt samvær.  
 • Vores træning skal forbedre vores medlemmers fysiske, sociale og badmintontekniske kompetencer.  
 • Vi har kvalificerede badmintontrænere, som vægter fællesskabet lige så højt som den tekniske træning.  
 • Vi tilbyder, bakker op om og fremmer vores medlemmers deltagelse i stævner og holdturnering under BD og DGI.  
 • Vi laver sociale arrangementer for vores medlemmer, som binder dem sammen på tværs af alder og sportsligt niveau. 
 • Vi bakker op om og søger samarbejde med andre badmintonklubber i vores lokalområde.  
 • Vi bakker op om og søger samarbejde med andre idrætsklubber i Snejbjerg SGI  
 • Vi erkender at mange af vores medlemmer dyrker andre sportsgrene i Snejbjerg og tager højde for dette når vi udformer vores tilbud.  
 • Vi bakker op om vores medlemmer som dyrker andre sportsgrene og prioritere dem lige så højt som dem der kun dyrker badminton. 

Hverdagen i Klubben

Som forældre til et barn der spiller badminton i Snejbjerg Badmintonklub har vi nogle få regler, som skal gøre det nemt for jer som forældre, give jeres børn de bedste forudsætninger i sporten og gøre det nemt for vores frivillige. Reglerne er:

 1. Sørg for at melde jer ind i vores facebook gruppe Info omkring badminton til forældre og hold jer opdateret.
 2. Husk at gruppen er til for at klubben kan kommuniker til jer og ikke omvendt.
 3. Har i spørgsmål, ris eller ros, så kontakt den ansvarlige for området direkte.
 4. Overhold deadlines for tilmelding. Når tilmeldingen er lukket, så er den lukket.
 5. Der skal ikke meldes afbud til træning.
 6. Sørg for jeres barn har egen ketcher, indendørssko, drikkedunk og tøj til at dyrke idræt i til træning.

Holdturnering / Stævner

Det er vigtigt at jeres børn deltager i holdturnering og stævner. Da det i høj grad er nøglen til vores sammenhold og fællesskab.

De ting vi husker fra vores sport, når vi tænker over det, er ikke træning.

Det er de oplevelser vi har med hinanden, når vi er ude af hallen. Det er overnatningen til DMU, det er kagen og hyggen efter holdkampen, det er da vi lige havde bestilt pomfritter og så blev kaldt ud for at spille, det er da hende den søde pige fra Silkeborg kom og spurgte om man skulle spille mix-double sammen til næste stævne, det er Simon der havde en luftmadras med til DMU, hvor der var hul på, OSV, OSV.

Det er langt mere det der sker uden for banen vi husker og ikke så meget om vi tabte eller vandt. For når man er sammen med sine kammerater og hjælper hinanden, så gør det ikke noget om man taber eller vinder.

Så kære forældre, i skal hjælpe jeres børn med at få de oplevelser og det gør i kun ved at bakke op og melde jeres børn til holdturnering og stævner. Og ja, jeres børn kommer til at tabe langt flere kampe end de vinder, men det er ikke det vigtige.

I læser mere om holdturnering og stævner her:

Kontaktpersoner i ungdomsudvalget

Ungdomsudvalg – hvem skal jeg kontakte ved spørgsmål?

 • Træner og træningsansvarlig – Thorbjørn Christensen

 • Stævner – Mette Møller Andersen

post.mma@gmail.com – 2665 1828

 • Holdturnering – Susanne Mølsted

susannemoelsted@gmail.com – 6155 4277

 • Events – Louise Pallesen

sejroglouise@gmail.com – 2217 9894