Forældre info

Alt hvad du behøver vide som “ny” og “gammel” forældre til et barn i Snejbjerg Badminton.

Som forældre til et barn der går til badminton, bør du sætte dig ind i følgende 3 områder, som også er beskrevet herunder. Hverdagen i klubben, holdturnering/stævner og hvordan man er som forældre omkring børn der dyrker idræt, for at motivere og støtte dem i deres sport.

Hverdagen i Klubben

Som forældre til et barn der spiller badminton i Snejbjerg Badmintonklub har vi nogle få regler, som skal gøre det nemt for jer som forældre, give jeres børn de bedste forudsætninger i sporten og gøre det nemt for vores frivillige. Reglerne er:

 1. Sørg for at melde jer ind i vores facebook gruppe Info omkring badminton til forældre og hold jer opdateret.
 2. Husk at gruppen er til for at klubben kan kommuniker til jer og ikke omvendt.
 3. Har i spørgsmål, ris eller ros, så kontakt den ansvarlige for området direkte. I finder en oversigt over kontaktpersoner på dette link: Ungdomsudvalg.
 4. Overhold deadlines for tilmelding. Når tilmeldingen er lukket, så er den lukket.
 5. Der skal ikke meldes afbud til træning.
 6. Sørg for jeres barn har egen ketcher, indendørssko og tøj til at dyrke idræt i til træning.

Holdturnering / Stævner

Det er vigtigt at jeres børn deltager i holdturnering og stævner. Da det i høj grad er nøglen til vores sammenhold og fællesskab.

De ting vi husker fra vores sport, når vi tænker over det, er ikke træning.

Det er de oplevelser vi har med hinanden, når vi er ude af hallen. Det er overnatningen til DMU, det er kagen og hyggen efter holdkampen, det er da vi lige havde bestilt pomfritter og så blev kaldt ud for at spille, det er da hende den søde pige fra Silkeborg kom og spurgte om man skulle spille mix-double sammen til næste stævne, det er Simon der havde en luftmadras med til DMU, hvor der var hul på, OSV, OSV.

Det er langt mere det der sker uden for banen vi husker og ikke så meget om vi tabte eller vandt. For når man er sammen med sine kammerater og hjælper hinanden, så gør det ikke noget om man taber eller vinder.

Så kære forældre, i skal hjælpe jeres børn med at få de oplevelser og det gør i kun ved at bakke op og melde jeres børn til holdturnering og stævner. Og ja, jeres børn kommer til at tabe langt flere kampe end de vinder, men det er ikke det vigtige.

I læser mere om holdturnering og stævner her:

Badminton forældre

Som forældre til et barn der spiller badminton, eller bare dyrker idræt generelt, har man en vigtig rolle i at sørge for at der er fokus på udvikling og fællesskab. Og mindre fokus på om man vinder eller taber. Herunder finder du et par sætninger det er godt at huske, og nederst et link til DGI, hvor de har lavet en forældre guid med badmintonregler og andet god information.

 • Man tager ud for at se sit barn spille badminton. (ikke for at se sit barn vinde eller tabe)
 • Snak om det gode og det der lykkedes.
 • Husk børnene dømmer på banen og er de i tvivl om en bold er inde eller ude, så får modstanderen pointet.
 • Ranglisten er et værktøj til at give bedre og mere jævnbyrdige kampe og ikke andet.
 • Husk hyggen, kagen og pomfritterne, uanset om man vinder eller taber.
 • Børn kan sagtens selv fylde deres drikkedunk, tælle kampe og rydde op efter sig selv.

På dette link finder du DGI’s forældre guide: DGI forældre guide badminton