September 2019

Udflugt til Clausholm Slot og Viskum Snaps        TILMELD HER

Tirsdag den 17. september kl. 08:00 er afgang med bus fra P-pladsen ved Snejbjerg Hallen.  Forventet hjemkomst senest kl. 18

Prisen er sat til 400 kr. for bus, formiddagskaffe med rundstykke, middag , rundvisning Claushilm slot og besøg Viskum Snaps.

Der er sat et maksimum på 55 deltagere – forventet antal pladser i bussen.  Tilmelding fra 15. juli og senest 10. september.

Første stop bliver ved Hammel Stadion – hvor vi vil nyde hvor formiddagskaffe.  Efter kaffen fortsættes til Clausholm slot.

Clausholm slot er beliggende ca. 12 km. sydøst for Randers i Voldum Sogn i Favrskov Kommune. Der er fundet spor af Clausholm tilbage fra 1100-tallet, men det nuværende slot blev opført af storkansler grev Conrad Reventlow i 1690’erne med Ernst Brandenburger som bygmester.

Parken og haveanlægget omkring Clausholm Slot er et af de  bedst bevarede barokanlæg i Danmark. Parken er udpeget som en af de væsentligste og mest bevaringsværdige herregårdshaver i Danmark.
Barokhaven og den 23 hektar store slotspark blev etableret tilbage i 1690’erne og er anlagt af slotsgartner Nikolaj Brandt, efter planer af den svenske hofarkitekt Nicodemus Tessin den Yngre.   se folder om parken

Vi får en 1 1/2 times rundvisning på slottet og derefter kan man gå en tur i parken.

Turen går derefter videre til Randers Golfklub i Over Hornbæk

Randers Golfklub hvor vi vil nyde en 2 retter middag.

Vort næste mål er Viskum Snaps Tilbage til middelalderens brug af urter, gennemgang af snapse, idéer til gør det-selv-snapse og krydret med mange gode historier m. m. Krydret med et par smagsprøver og et besøg i butikken.

PÅ hjemvejen kører vi over Viborg til Hald Hovedgård, hvor vi skal nyde vor eftermiddagskaffe i den store lade. I laden er der en fin udstilling om landskabet og kulturen omkring “De fem Hald’er”

Hjem turen går via Dollerup bakker og vi forventer hjemkomst til Snejbjerg senest kl. 18.