Svømmeskole I 6-8 år

Formål: At man skal lære at klare sig i vandet – kunne dykke, flyde/glide og springe i vandet. Bemærk at vi ikke mener at børn er motorisk klar til brystsvømning før ved 10-11 års alderen. Samt at vi IKKE anbefaler brug af svømmebriller.
Aldersgruppe: 6 - ca. 8 år

Er du gået forkert? Så find hold for yngre svømmere i vandskolen, eller ældre svømmere i Svømmeskole 2


Trin 1

Hvem?
Trin 1
er for barnet, der har nået målet for plask & leg, eller barnet, som lever op til kravene for trin 1.

Krav til svømmeren
: Alder min. 6 år. Ingen vinger (evt. 2 bælter). At børnene er i stand til at modtage kollektiv undervisning.

Indhold: På holdet arbejdes der videre med vandtilvænningen, som der også stiftes bekendtskab med på Vandskolens Plask og Leg hold.

Målet med trin 1 er, at børnene, uden brug af svømmebriller, naturligt skal kunne tage hovedet under vand, samt bevæge fremad i vandet uden at gå på bunden. Når målet er nået, er barnet klar til at svømme på trin 2, ligesom det er i stand til, at klare en Bronze-frøprøve til store prøvedag i april. 
Er målet ikke opnået efter den første sæson på holdet, er barnet meget velkommen på holdet i endnu en sæson.

Gå til Tilmelding - Online, Svømning for, at tilmelde dit barn til Trin 1

Trin 2

Hvem?
Trin 2 er for barnet, der har opnået målet for trin 1, eller den lidt større begynder, som lever op til kravene på her på trin 2.

Krav til svømmeren
: At børnene naturligt kan tage hovedet under vandet uden brug af svømmebriller, og selv kan bevæge sig fremad i vandet. Der må bruges 1 bælte, ingen vinger.

Indhold: På holdet arbejdes der videre med børnenes evne til at bevæge sig i vandet, og gøre dem til selvstændige vandhunde, som ikke er afhængeige af hjælpemidler.

Målet med trin 2 er, at børnene, uden brug af hjælpemidler, kan svømme på tværs af bassinet uden ophold, samt at de kan samle en genstand op fra bunden på det lave. Når barnet kan tage en sølvfrø-prøve til vores afslutning, har det nået målet for trin 2, og er klar til at fortsætte til trin 3

trin 2 - dyk efter ring

Er målet ikke opnået efter den første sæson på holdet, er barnet meget velkommen på holdet i endnu en sæson.

Gå til Tilmelding - Online, Svømning for, at tilmelde dit barn til Trin 2

Trin 3

Krav til svømmeren: At børnene kan dykke til bunden på det lave, og at de kan svømme på tværs af bassinet uden ophold - vigtigt, da undervisningen hovedsageligt foregår i den dybe ende af bassinet.

Indhold: På holdet arbejder vi med hovedspring, dykning crawl arm- og bentag.

Målet med trin 3 er, at børnene, børne skal kunne begå sig naturligt og sikkert i vandet. Herunder springe i vandet på dybt vand med benene først, på hovedet, samt bevæge sig frit i vandet og dykke til bunden af det dybe. Når barnet kan klare en guld-frøprøve til vores afslutning, har det nået målet for trin 3, og er således klar til, at fortsætte i Svømmeskole 2, hvor der sættes yderligere fokus på optimere børnenes svømmefærdigheder, og lære nye stilarter, som fx brystsvømning.

snejbjerg svommeklub svomning trin3

Er målet ikke opnået efter den første sæson på holdet, er barnet meget velkommen på holdet i endnu en sæson.

Gå til Tilmelding - Online, Svømning for, at tilmelde dit barn til Trin 3.